Cursus

 Bestuur WIB Ons nieuwsblad Agenda Fotoalbum Links Problemen? Artikels in de pers Boeken Berichten Bijenvriendelijke planten Inlichtingen vragen

Cursus bijenteelt
en
Lidgelden

Nieuwe cursus najaar

Bornemse imkervereniging organiseert dit najaar & voorjaar 2019 een opleiding bijenteelt.

Alle informatie is te vinden op de website - link :  http://www.imkersbond-bornem.com/opleiding-bijenteelt.html

Voor kandidaat cursisten onder auspiciŰn van het Ministerie van Landbouw. Na het afleggen van een examen ontvangt u dan een officieel getuigschrift. 

In 2013 hebben we onze cursus voor gevorderde imkers ingericht. Dit was een groot succes en heel wat nieuwe imkers zijn gestart. We zijn volop deze cursisten aan het opleiden met diverse praktijklessen. De theorie omzetten in de praktijk zeg maar. 

Zoals u snapt kunnen we niet elk jaar een cursus inrichten, maar is er een rotatie per vereniging in Oost-Vlaanderen.

U kan als lid van onze vereniging of ge´nteresseerde wel deelnemen aan de praktijklessen of initiatielessen die we doorheen het bijenseizoen houden.  Zo komt u al in contact met de bijenwereld en ziet u onmiddellijk of u op een later tijdstip alsnog met een cursus start of het imkerleven u wat zou zeggen. Deze initiatieles is echter onvoldoende om zelf al onmiddellijk te starten met imkeren en een bijenkast in de tuin te plaatsen.

Starten met het houden van bijen is immers pas mogelijk na het grondig lezen van literatuur, een cursus ingericht door het Ministerie van Landbouw en na een aantal praktijklessen. Om met het bijenleven kennis te maken hebben we een aanbod voor u: een interessant cursusboek van Dirk Desmadryl voor ge´nteresseerde of startende imkers dat we verkopen tegen een prijs van 15 EUR voor een lid van de Wase Imkersbond en 18 EUR voor een niet-lid. Dirk Desmadryl is de hoofdredacteur van het maandblad van de Vlaamse Imkersbond. Kortom, een ideaal naslagwerk voor een startende imker.

Lidgeld Wase Imkersbond 2019  (klik hierop)

Vergeet a.u.b niet het volgende in de mededeling te melden: geboortejaar, aantal kasten en eventueel uw mailades indien het gewijzigd is of indien u een nieuw lid bent geworden

Alle leden zijn welkom op al onze bijeenkomsten, evenementen en u kan vrij gebruik maken van een honingslinger.