2 zakjes vanillesuiker(natuurlijke).
1 mespuntje zout.
4 eieren.
1/2 liter melk.
100 g honing.
150
g gehakte hazelnoten.
60
g gemalen amandelen.
(3 eetlepels rum).
boter om te bakken.
Maak een
crêpebeslag van meel, eieren, melk, vanillesuiker en zout. Verwarm de honing voorzichtig, voeg noten en eventueel rum toe. Bak 8
flinterdunne crêpes en houdt deze warm.
Bedek de helft met het
honingnotenmengsel, vouw ze dubbel en
bedek weer de helft met het mengsel. Vouw de crêpes tot een driehoek en serveer
warm, eventueel met slagroom of roomijs.
Honingcake.
Smelt 150 g boter en vermeng dit met 150 g (riet)suiker tot een
papje. Voeg hier 3 eieren aan toe. Goed roeren.
Meng 200 g honing met 4 eetlepels melk. Doe dit bij het boter/suiker mengsel.
Voeg vervolgens 1/2 theelepeltje zout en 250 g zelfrijzend
bakmeel toe.
Doe het beslag in een ingevet cakeblik en laat gaar worden in
een matig warme oven. Baktijd +_ 1 uur.
Gouden kip.
Voor
4 personen:
4
borststukken kip.
1/2
pot vloeibare honing
2
eetlepels kerrie
2
eetlepels
ketjap manis
2
eetlepels grove mosterd
4
ananas schijven
maïzena,
peper, zout, handje rozijnen, water en verse peterselie.
Wrijf
alle stukken kip in met peper en zout, laat dit intrekken. Maak van de honing,
kerrie, ketjap en mosterd een papje en doe daar het handje rozijnen door. Doe in
een ovenvaste schaal of braadslede( bij grote hoeveelheden) een laagje water van
± 1cm en leg de stukken kip hierin, verdeel het honingpapje er over, totdat
alle kip bedekt is.
Doe aluminiumfolie over het geheel en zet de schaal 1 uur in een oven van 250°C.
Af en toe bedruipen.
Na
± 3 kwartier het folie er af halen voor het bruine korstje. Als de kip gaar is,
wat ananassap binden met maïzena en het sap bij de honingmassa voegen en roeren
totdat de saus een beetje lobbig is geworden. De saus over de kip scheppen, de
stukken kip op een schaal rangschikken en met ananas versieren, wat peterselie
erover strooien voor de kleur. Lekker met rijst en salade.
Honingkoek
100
g donkerbruine basterdsuiker
50g
zelfrijzend bakmeel
3/4
theelepel nootmuskaat
1/1
theelepel kruidnagelpoeder
125
g honing
1½
theelepel kaneel
2
eetlepels gembersiroop
Alle ingrediënten door elkaar mengen en dan de melk toevoegen tot het geheel iets
dikker wordt dan cakedeeg. In de oven 45 min bakken bij 150° C.
Ijskoffie met honing
Gebruik
een half kaneelpijpje,
1/2
liter hete sterke koffie,
2
eetlepels honing,
ijsschilfers,
stijf
geslagen slagroom.
Leg
de kaneel in een kan en giet er de hete, zwarte koffie op. Laat het staan
om af te koelen.
Verwijder
het kaneelpijpje en roer de honing door de koude koffie. Stamp wat ijs fijn en
vul hiermee de 2 glazen tot de helft. Schenk de koffie erop en garneer
desgewenst met een toetje slagroom.
Een
soufflé die niet in een oven gemaakt hoeft te worden.
6
eetlepels honing.
Splits de
eieren en sla de eiwitten stijf. Klop de slagroom op. Roer de eierdooiers los
met de honing en verwarm au-bain-marie tot het mengsel is ingedikt. Vooral niet
laten koken. Af laten koelen en dan eiwit en room er door scheppen. Ijskoud
opdienen, eventueel besprekelen met wat gehakte noten.